Träning Dagtid/Senior

Detta är en kurs på tio gånger som riktar sig till dig som har tid att träna dagtid. Kursen vänder sig till ALLA, kvinnor och män. Du kommer snabbt få verktygen du behöver för att öka dina chanser i en nödvärnssituation. Passen är anpassade till seniorer så det blir mer fokus på teknik och mindre på fysik. Du kommer att få lära dig ett realistiskt självförsvar anpassat till dagens hotbild. Genom att bygga vidare på kroppens naturliga reflexer och därifrån utföra tekniker gör att inlärningskurvan blir otroligt hög. Träningen utförs i en ”lättsam” miljö med utrymme för många skratt och ”högt i tak”. Träningen avslutas med en kortare fika. Du behöver inte vara pensionär för att deltaga men söker du en mycket hårdare träning så är våra andra schemalagda pass att föredra. Egentligen utförs träningen som vi gör i de andra grupperna också, men mer anpassad för lite äldre personer eller personer som inte är så vana vid att träna, eller personer som inte tränar lika mycket längre. Alltså nästan som vilket pass som helst – fast på en enklare eller lättare nivå. Lyhördhet, hänsynstagande och säkerhet är ledorden för dessa pass. Det ser självklart lite olika ut på ett pass för deltagare som är  65 år och 85 år – där kan det skilja en del i intensitet och styrka. ALLA kan vara med utifrån sina egna förutsättningar.

Fler och fler seniorer tränar ändå mer idag än man gjorde förr, dels är det många som är vana att träna och fortsätter med det. Det talas mycket om träning för äldre i vårt samhälle idag. Många blir ordinerade fysisk aktivitet av sin doktor. Vi vill erbjuda träning för seniorer där de får sin motion men samtidigt lär sig något användbart. Dessa kunskaper är inte tunga att bära i det allt jämnt hårdnande samhällsklimatet.

Det finns många rapporter idag som visar att det går att bromsa åldrandet och behålla ett gott minne genom regelbunden fysisk aktivitet.
Äldre personer svarar bra på träning och det är mycket viktigt att träna som äldre, för att; hålla sig i bra form, minska antalet fallolyckor, orka med sin vardag, klara sig själv och lite till, och inte minst behålla minnet i god vigör. Det visar sig också att man som äldre både kan bli starkare, rörligare och bibehålla minnet och vara igång som tidigare i livet.

Det klart att det kostar lite i tid och ansträngning – Du kommer hålla igång med både konditionsträning, styrka och rörlighet någon/några gånger i veckan. Hos oss får du allt detta, men det är det väl värt! Kunskaper inom självförsvar bidrar också till större säkerhet och till ökat självförtroende. Tro nu inte för en sekund att just DU skulle vara för gammal att träna hos oss. Vi hjälper er hela vägen och man blir ALDRIG för gammal.

Från ett socialt perspektiv är det också viktigt. Du träffar nya och gamla vänner och fikastunden efter träningen blir dubbelt så rolig och blir lika viktig som själva träningen. Gott självförtroende följer också med en bra och tränad kropp och knopp.

Pris: 3 500 Kr / person

Håll utkik under ”EVENTS” här på vår hemsida eller på vår Facebooksida, Självskyddsakademin IKMF Krav Maga Brömölla för nästa kurs. Alternativt kontakta oss på:
070-664 27 99 eller jesper.thelander@jt-malerikonsult.se